Focus Optic Simeria & Deva: lentile pentru ochelari: sticla, plastic, sticla organica

Lentile de ochelari ➤ Intretinere lentile de ochelari

In functie de utilizarea ochelarului, de rame si de dioptrii se pot alege si lentilele de ochelari potrivite. Acestea sunt de mai multe tipuri si pot fi fabricate din materiale si tratamente chimice diferite.
Lentilele de ochelari din material plastic (sticla organica) au avantajul de fi usoare si de a prelua orice tip de tratament (antireflex, hidrofobic, heliomat, protectie UV sau antizgarieturi)
Lentilele de ochelari din sticla ofera o rezistenta mai mare impotriva zgarieturilor dar au dezavantajul de a fi mai grele si au unele limitari in ceea ce priveste tratamentul aplicat.
Lentilele de ochelari din materialele plastice de indice de refractie mare sunt durabile, au o rezistenta mare si pot fi folosite pentru toate dioptriile.
Lentilele de ochelari din sticla de indice de refractie mare sunt mai subtiri ca cele din sticla obisnuita dar au o densitate mai mare ceea ce le fac mai grele ca cele din plastic.

Caracteristicile tipurilor de lentile pentru ochelari

Material Indice de refractie Subtiere Dioptrii
CR-39,Sticla, Trivex 1.49 – 1.53 Standard Dioptrii intre 0 si +/- 3.5
Policarbonat, Plastic MR-8 1.59-1.6 Primul grad de subtiere. Reduce grosimea cu 25% Dioptrii intre +/- 3.5 si +/- 4.75
Plastic MR-10 1.67 Al 2-lea grad de subtiere. Reduce grosimea cu 40% Dioptrii intre +/- 4.75 si +/- 8
Plastic MR-174 1.74 Al 3-lea grad de subtiere. Reduce grosimea cu 55% Dioptrii de peste +/- 8
Sticla de indice de refractie mare 1.8-1.9 Al 2-lea grad de subtiere fata de sticla normala. Reduce grosimea cu 50% Dioptrii de peste +/- 8

Tipuri de lentile pentru ochelari

In functie de tipuri lentilele pot fi impartite in trei mari categorii: monofocale, bifocale si progresive.
Lentilele monofocale sunt create pentru persoanele care au nevoie de o singura pereche de ochelari, de distanta sau de apropiere.
Lentilele bifocale sunt destinate persoanelor care doresc sa foloseasca aceeasi pereche de ochelari atat la distanta cat si la apropiere.
Lentilele de ochelari progresive sunt cele mai performante lentile oferind un camp vizual la distanta, distanta intermediara si la aproape tranzitia realizandu-se foarte usor intre cele 3 zone.

Daca doriti mai multe detalii, asistentele noastre si medicii nostri va stau la dispozitie la telefon 0770328948 sau puteti folosi pagina de programare din site-ul nostru la oricare din cabinetele noastre din Deva sau din Simeria.

Te-ar putea interesa si urmatoarele

Ochelari pe contur

Ochelari pentru adulti pe contur

Rame de ochelari

Oferta avantajoasa la ramele de ochelari achizitionate de la noi

Ochelari pe fir

Ochelari pentru adulti si copii pe fir